Legenda praví

Do Dražíče s chasou přijedeš, Papulovo stoják, alias Lipan sobě i chásce objednáš, pivovarnu se zájmem sobě vlastním shlédneš načež pána domu, starýho Papulu s hosty hlomositi a degustovati spatříš a ku druhé Dříteňské provozovně se vypravíš.

První dojem



Report

Dražíč – Pivovarský dvůr Lipan

Byl krásný slunný den plný kulturních zážitků! Při cestě za vidinou piva nebyla zaznamenána žádna kloudná rovinka. Buď samé strmé stoupání nebo příkré klesání. Během cesty jsme se zastavili v Chrášťanech na mrkačku mrknout jak to tam válí místní fotbalová liga s borcema od jinud. Když pivní výsadek dorazil k vysněné hospůdce, či pivovaru první co bylo zmerčeno byl úchvatný a do nebes sahající rovný chimney (pozn. Překladu komín). Když nějací borci stavěli tento komín, tak čim byl komín vyšší, tím stoupala spotřeba piva posílaného vzhůru k nebesům. Jiné vysvětlení pro zvětšující se křivost schůdků neexistuje.
Na místě kola zamčeny uzamčeny zámky řetězy do erárního stojánku. (Corny říká, že to stejnak nemá cenu).

Po vkročení do onoho místa zaslíbeného objednáno, vypito, snězeno a opět vypito, jen Mr. Corny porád bažíruje s představou až si dá kolínko od pantáty otce. Mezi tím se Yce bezmezně zahleděl do jeho (teď už) nejoblíbenějšího pokrmu k pivečku a nic jiného už nikde jinde jíst nechce než tu nejlepší pikantní topinečku s celerovou ingrediencí!!! Druhá hospoda v Dražíči byla zavřená. Proto po nezvyklém a dlouhokrátkem pobytu v místí kulturní památce nastává zlom a vyráží se zpět na túru natúru! Cesta zpět byla zmáhající a zdrcující, neboť pivo nezvyklé značky mělo ukrutnou moc velkého stupně a tudíž jsme usoudili, že to nemohla být dvanáctka, ale alespoň čtrnáctka. Pan Corny zaslepen vidinou kolénka se od výsadku odtrhl v Chrášťanech a zbyla za ním jen oblaka hustého a nepopsatelného prachu (tak silně bylo šlapáno a odhrabováno ke kolýnku). Zbytek výsadku si ještě v místě návratu či odjezdu doplňoval kalorie do pozdních nočních, respektive ranních hodin.

Written by : Nod-D (alias Nodži, Fidži, Fishbone)

Závěrečné hodnocení

Papulovo stoják byl, Papula taky, ajskafé jakbysmet, bystrá servírka, akce zdařilá & afterparty na zahrádce “U haly” jakbys(a)met. Jenom to kolínko bylo jenom pro zasvěcené… : )



Otázky a otazníky



Bonusy

Možnost podepsaní se na trám, k čemuž naše výprava neměla odvahu



10 odpovědí na “Dražíč – Pivovarský dvůr Lipan”

  1. Čau píči! Zcela náhodou jsem narazil na tyhle stránky a velmi mile mne překvapily.
    Jsem členem uskupení cyklistických nezávisláků(námi tak zvaného) a máme zdá se podobné ambice.
    Koukněte na naší webku.
    Doufám že se někdy potkáme v akci, myslím že bychom pak měli oba o čem psát…

    Zdraví Klokan

  2. Zdar! Dne 3.4.2004 byla provedena kontrola. Paní hostinská se stále příjemná, pivo je tam stále dobrý (myšleno pivo “normální”, klasika, typíčo, standard, žluť…). K černýmu eiskofí se nevyjadřuju, na to tam byli jiný experti ;p

    V každým případě je zas o něco dražší. 21,50 Kč. (CeReLovou ;) )) Pivní topinku jsem se neodvážil opakovat. Hroznové nehaj vyřadili z nápojového lístku, což je trošku rozčarování a palec dolů. Ani nově nabízená točená RC Cola to nemůže zachránit.

  3. Já tam byl a pivko černý pil, kvalita vynikající ze všech ajskofíkáčovejch nápojů nejlepší. P.S. chtěl bych touto cestou pozdravit prvního týnského emigranta Sira Notche a popřát mu mnoho zdaru při šíření myšlenky Tour de Bier za hranicemi dosahu našich kol….

  4. V pátek jsme provedli namátkovou kontrolu se Zlým Pavewem. Celerovou pomazánku již pravděpodobně (naštěstí) nemají v nabídce. Podařilo se nám zjistit, že Pivovarský Dvůr Lipan Dražíč charitativně zaměstnává jednu místní důchodkyni, připadající vzezřením lehce nahnilou rozšláplou mandarinku s implantovanýma dnama od půllitrů místo očí, která je zodpovědná za nakupování plastikových lahví s vodou Tania v Lidlu, které následně ve velkém otvírá a pije, aby měli do čeho čepovat pivo, když si někdo přijde “pro patronu” na doma! Mají to mazaně vymyšlený :D

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Upozornit emailem na navazující komentáře. Můžete se též přihlásit k odběru bez omentování.