O nás
Nechte své chuťové buňky inspirovat pivními skvosty vyrobenými technologií „homebrewing“, dodávající každému druhu jedinečnou chuť, kořeněnou radostí z dobře odvedené práce.
První várka nového vltavotýnského piva Ležák Francek byla založena 27. ledna 2008. Bylo tím navázáno na vaření piva v Týně nad Vltavou a započala tím historie dnes již tradičního nano pivovaru jménem Františkův pivovar.
Ležák Francek & Františkův pivovar tak navazují na tradici výroby piva v Týně nad Vltavou.
zdravím kolegu, nabízím vzájemnou výměnu bannerů na našich webech. domacipivovar.webnode.cz
stačí jenom napsat jak veliký banner mám vytvořit
díky tadytomas
Vážený pán homebrewar,z veľkým zaujmom som si pozrel vašu stránku a klobuk dole,supermáte dokonca vlastné pivové poháre,krásne tácky a nádhernu sadu Pe,prečítal som si aj to že tieto už nie je možné zohnať ale aj tak píšem ,som už viac ako 30 rokov zberaťeľ pivových etikie a técok,a venujem sa hlavne mikropivovarom a homebrewingu na slovensku aj v Čechách,nie som domácim varičom ale jeho veľkým fanušikom,z vašim pivom a z etiketami som sa ešte na burzách nestretol,a tu na vašej stánke ,a tak sa predsa len pýtam či sa nedá urobiť výnimka,a či mi nemožte poslať aspon zopár vašich etikiet a pivový tácok,ja by sommohol vam výmenou poslať Pe a PT slovenských domácich varičov alebo mikropivavarov,ked nie tak ich veľmi rád aj kupim,len napíšte cenu/aj za celu sadu/,a ja obratom pošlem požadovanu sumu dobierkov plus poštovné k nám na Slovensko,viem nie som veľmi originální,ale pomožte urobiť radosť a rozšíriť zbierku zberaťeľa zo Slovensk,ktorý sa nemá ako k PE Francek dostať,za to vopred veľmi pekne dakujem a ostávam s pozdravom Daj Boh Štastia.Ján Dobšinský ul.t.vansovej 1180/2 05001 revuca Slovensko.
Zdravím kolegu domácího sládka.
Měl bych také zájem o vzájemnou výměnu odkazů ,bannerů na našich stránkách.
http://divokypstros.webnode.cz
slamak
to slamak: Odkaz vytvořen…Můžeš mi na Tvé stránky dát taky jenom odkaz díky…
dobrý den je možné se se mnou spojit,není zde na Vás žádný kontakt?děkuji.
Poslána SZ.
Ahoj nemáš prosím info o nefunkčnosti fora http://www.vařímpivo.cz
Ahoj,
nemám, a nemám ani spojení na administrátora, ani na moderátory. Asi jsou nedodrženy smluvni podminky
Ahoj,
psal jsem majiteli stránek hned první den, kdy to nešlo. Zjistil, že asi „zapomněl“ zaplatit za provoz, protože mu emaily s připomenutím chodily do jiné schránky, než normálně používá.
Psal, že to zařídí, dost možná to už poslal, ale ještě peníze nedorazily / nebylo vyřízeno. Kdyžtak se zítra poptám co a jak je za problém.
Chtěl jsem napsat do Tvého fóra, ale nějak nevím kde se zaregistrovat… 🙂
Ivoš / Mosquit
Díky za info,
registrace je jednoduchá, v pravé části stránky nahoře.
Ahoj,
tak majitel napsal že během víkendu by to mělo být OK.
Dobrý den, jsem z Jindřichova Hradce a vůbec jsem netušil, že je v Týně nějaký soukromý pivovařič. Můžete mi prosím napsat na email kde Vás v Týně najdu? Rád zajedu.
Díky Dvořák Aleš
Zdravím,
až budete mít náladu, tak se předem ozvěte.
Dobrý den. mohu se zeptat jak máte vyřešenou spilku a chlazení ve spilce, jak máte vyřešen ležácký sklep + chlazení a co používáte jako ležácké tanky. děkuji za odpověď
Zdravím,
spilkou je KEG sud 50l, s výpustným kohoutem, který při kvašení spodních piv dám do lednice a tam nastavuji teploty pro kvašení ( při svrchních pivech nechám v místnosti) , po vykvašení přetočím do 15 l KEGů a dám to té samé lednice ležet při snížených teplotách.
Dobrý den,
jako varnu a následně spilku používám nerez hrnec Bergland 50l. Chtěl bych osadit výpustný kohout (nebo více?). Neporadil by někdo zkušený, v jaké výši ode dna by měl být spodní okraj šroubení? Díky za názory!
Doporučoval bych asi 1cm ode dna, menší množství stržených kvasnic, anebo chmelového mláta…
Asi 1cm ode dna, z důvodu menšího strhávání kvasinek, anebo chmelového mláta ….
Dobrý den, jsem sběratel pivních tácků a chtěl jsem se Vás zeptat, zda nemáte nějaký Váš pivní tácek na prodej? Děkuji za odpověď.
Díky za optání, ale nemám.
Ahoj, zdravíme z Kralup. Kdy jedete do Jáchymova? My poslední týden v srpnu. Ozvěte se třeba na e-mail kocianovaKVETA@seznam.cz Květa a Vláďa
Ahoj,přivezli mně poštou živé kvasnice a naměřil jsem teplotu 23°C,oslabí je to?Děkuji Ivan
Trochu asi ano, ale myslím, že fungovat budou….
Ahoj
Zdravím kolegu domvarníka.Nechá se někde v Týně koupit vaše pivo nebo eventuelně exkurze? Budeme s naším Zahrádkářským klubem na čundru v Týně a pravidelně vymetáme minipivovary.
Díky za info
Šutrák
Moje pivo nikde koupit nejde. Nejbližší minipivovar je V Dražíči.
ahoj dávám do kupy minipivoar – mohl bych se stavit a probrat pár věcí byl bych moc rád. dík petr
Šlo by to. Termín?
Dobrý den,
dočetl jsem se, že vyrábíte vlatní krígly na pivo. Měl bych zájem o krígly na malé pivo. Bylo by to možné?
Nevyrábím, nemám sklárnu….
Dej Bůh štěstí!
Zdravím do Týna n.Vlt.,
vařím si doma pro potěchu smyslů a občas zavítám na zajímavé weby – i ten Váš je moc pěkný. Zaujala mne série článků o hradícím ventilu. Objednal jsem si také ventil a potřeboval bych poradit jak je správně nastavit. Doporučil byste mi prosím jaké tlaky jsou vhodné? Nejvíce vařím pšenici, IPU či svrchní Ale, méně ležáky. Nejsem zběhlý matematik, takže švýcarská tabulka s údaji CO2 mi nic moc neřekla. Otázka č.2) mohu hradící ventil ještě připojit k již ležícímu kegu. Vím že jsem stáčel trošku dřív než bych měl. Jde o to, abych si hradicí ventil hned nezapatlal kvasnicemi. Děkuji za info.
Asi tak, tlak na optimální nasycení pšenice je při teplotě ležení 10 st. 2,1 bar, při teplotě 5 st. 1,65 bar. IPA Ale, 10 st. 0,55 bar, 5 st. 0,3 bar. Ležák popř. APA, 10 st. 1,1 bar, 5 st. 0,8 bar. Hradící ventil by se neměl s kvasnicemi potkat, protože se dává na naražeč do CO2 cesty. Pivní cesta je uzavřená.
Zdravím,
obdivujem Vašu „zábavku“ a so záujmom pridať sa ku skupine mikropivovarníkov, študujem systém varenia a plnenia. Ak je to možné , prosím o link na vysvetlenia plničiek KEG a flašiek. Nie je mi jasný okamih medzi plnením pod tlakom a nasadením uzáveru. (ak je naplnené, odpojením z plničky – pretlak zmizne – pivo nevykypí von?)
Plnění KEGu i lahví funguje na stejném principu.Viz http://www.tourdebier.cz/francek/z-kegu-do-kegu-pod-codva/ Aby pivo při odlehčení tlaku nevypěnilo, je zapotřebí jej optimálně vychladit na teplotu blížící se 0 st. C a tlak při plnění nastavit na přibližně dvojnásobek tlaku na kterém ukončilo ležení pro optimální nasycení CO2. Potom po odlehčenī tlaku nedojde k vypěnění a láhev lze uzavřít korunkou.